Regionální přebor škol v šachu

Vítězství v regionu

Velkého úspěchu dosáhli žáci ZŠ a MŠ Jince v letošním regionálním přeboru škol pro okresy Příbram, Beroun a Prahu-západ. Po několika letech vybojovali 1. místo v I. kategorii pro žáky z 1. – 5. třídy ZŠ, což je za současných podmínek velkým překvapením.

Na 1. šachovnici si vedl suverénně Antonín Mezera. Získal 6 bodů ze 6 možných. Na 2. šachovnici jen jedinkrát zaváhal Lev Nykonyuk (5 ze 6), na 3. šachovnici prošel celou soutěží rovněž bez ztráty bodu Vojtěch Přibyl (6 ze 6) a na poslední se střídali Vojtěch Hošek z jinecké mateřské školky (!!!) a Daniel Maršálek. Oba sehráli 3 partie. Vojta vybojoval 1 bod a Dan 2,5.

Naše omlazené družstvo starších žáků (II. kategorie) obsadilo 4. místo. Zatímco vítězové GOA Sedlčany získali 15,5 bodu, naši vybojovali 10,5.  Na přední šachovnice jsme nasadili dva současné hráče Jakuba Šafarčíka a Annu Šimpachovou, které jsme jen pro tuto soutěž posílili o Nicol Šmejkalovou a Františka Vejra. Nejsilnější soupeře měl Kuba, nejvíc bodů získala Nicol.

Hráči jineckého šachového kroužku tvořili také tým ZŠ TGM Komárov. Přestože na přeboru ZŠ Jince v jídelně ZŠ to svým oddílovým kolegům výše jmenovaným žákům naší školy nandali, tentokrát dopadl vzájemný zápas opačně.

Po dlouhé době budeme mít v I. kategorii zastoupení v krajském přeboru. Bude hodně záležet na velmi důkladné a časově náročné přípravě každého hráče, protože úroveň hry v Neratovicích bude mnohem vyšší, než na jakou jsou naši kluci zvyklí. Zvládnou to?

Miroslav Maršálek, vedoucí