Ani tři výhry na postup našim florbalistům nestačily…

Ve středu 7. 11. odjeli starší žáci 8. a 9. třídy naší školy do Příbrami na okresní turnaj ve florbale. Po předloňském úspěchu, kdy jsme postoupili ze skupiny, jsme si dávali šanci tento úspěch zopakovat. Tým, složený i z hráčů oddílu florbalu T. J. Sokol Jince, dozrál jak morálně, tak převážně florbalově.

Do prvního utkání s Březovými Horami jsme nastoupili snad až s velkým respektem. Ačkoli jsme byli herně vyspělejší a na bránu nesčetněkrát vystřelili, chybělo závěrečné brankové zakončení. Zápas jsme prohráli 2:5 (J. Kušnír, V. Vejr). V druhém zápase proti Březnici jsme již předvedli, a to hned pětkrát, jak skórovat. Střelecky se prosadili J. Šmejkal (2), F. Vejr, V. Vejr, J. Kušnír (všichni po jedné brance). Branky do soupeřovy sítě také padaly proti příbramské škole Bratří Čapků, zápas jsme s přehledem vyhráli 6:0 (R. Policar,  V. Vejr – 2, J. Kušnír – 2 a F. Vejr). Do posledního utkání jsme nastupovali s tím, že postup se konat nebude, ale i tak kluci bojovali o každý míček. S Milínem vyhráli 4:1 (J. Kušnír – 3, J. Šmejkal – 1).

Z pětičlenné skupiny mohl do dalšího kola postoupit pouze jeden tým. Bohužel, se nám předloňský úspěch nepovedl zopakovat. Kluci však na hřišti předvedli skvělé hráčské umění a týmového ducha. Rozhodně se bylo na co koukat!

 

Mgr. Ivana Chocholová – vedoucí družstva